Poronsarveen materiaalina ihastuin opiskellessani saamenkäsityön artesaaniksi jo kaksikymmentä vuotta sitten ja sillä tiellä olen edelleenkin. Onhan poro myös saamelaisen perheemme elinkeino ja paikallinen materiaali parhaimmillaan.

Sarvipajani ja Galleriani sijaitsee porotilallamme Lemmenjoen Kansallispuiston tuntumassa, Kuivajärven rannalla. Valmistan ja suunnittelen yksilöllisiä koruja, taide-esineitä sekä myös perinnetuotteita, kuten lapinpuukkoja. Materiaalina käytän pääasiassa poronsarvea, mutta myös poronluuta, koivun pahkaa sekä käsinparkittua poronnahkaa.

Toteutan töissäni kestävän kehityksen ajatusta eli pyrin hyödyntämään porosta saatavia materiaaleja mahdollisimman tarkkaan perinteitä kunnioittaen.

Poronsarvi käsityömateriaalina on minulle kuin Lapin kaunis jalokivi ja kaikkein paras koruaines on hirvaan jättösarvissa, joita löytyy luonnosta. Sarven muoto ja sen luontaiset värisävyt määräävät lähes aina lopullisen muodon tuotteilleni ja jokainen koru ja esine onkin oma ainutlaatuinen yksilönsä. Tuotteeni kaiverran käsin, joka on taito, jonka vain harvat tänä päivänä hallitsevat. Koristeaiheet löydän parhaiten Lapin luonnosta, revontulista, vanhoista noitarummuista ja perinteestä yhdistäen ne nykyaikaan.